2012. szeptember 28., péntek

Az első blogos játék

Ezennel útnak indítom igencsak fiatal blogom első játékát, mellyel egy általam készített népi motívumos nyakláncot nyerhettek. A játék nem titkolt célja, hogy követőket szerezzen az oldalnak. Rendszeres olvasókat szeretnék gyűjteni, ezért arra kérlek Titeket, csak akkor jelentkezzetek a játékra, ha később is kíváncsiak lesztek firkálmányaimra. :) No akkor kezdjük is. A játékra való jelentkezés feltételei:

- Iratozz fel a blogomra,

- hagyj egy kommentet ezen bejegyzés alatt!

 

Ha valaki közületek rendelkezik blog oldallal, és egy bejegyzésében megemlíti a nyereményjátékom, kétszer kerül bele a kalapba!


Hát ilyen egyszerű! Íme a nyeremény:


A játékra október 20-ig jelentkezhettek. Sorsolás október 21-én lesz és a nyertes neve egy külön bejegyzésben jelenik majd meg.
Sok szerencsét mindenkinek! :)


Aszpik beszámoló

Hát itt vagyok újra, visszatértem Pécsről. Azt hiszem, a mostani vásár minden eddiginél jobban sikerült. A Pécs City Karneválnak köszönhetően rengeteg ember látogatott el a Csinosba. De tényleg, még sosem láttam ennyi érdeklődőt. Volt, hogy órákig nem tudtam leülni a helyemre, mert folyton jött valaki az asztalomhoz. Ennek persze nagyon örültem. :) A nap első vásárlói szerbek voltak, de vett tőlem két olasz hölgy is nyakláncot és azt hiszem a Csinos teljes személyzetét is én láttam el ékszerekkel. Olyan aranyosak voltak a pultos lányok....folyamatosan jöttek és jöttek megcsodálni az ékszereket. :)
Mivel a barátom még 5 nap könyörgés után sem küldte el a képeket, így kénytelen leszek az Aszpik fotóit felhasználni a bejegyzésemhez. Köszilaci! :)

A környéken sok-sok színes tábla irányította az embereket a vásár felé


Most olyan sok kiállító szerette volna megmutatni portékáját,
hogy még a presszó elé is kénytelenek voltak asztalokat pakolni.
(A képen látható piros fülis lány egyébként Edina, a szervező, aki az általam készített matyó ékszerben virít. :) )

A bejárat

Na igen. Az a görbehátú lány az asztal mögött azmegénvagyok. :)

Szépséges holmik.

Yokka asztal
Ezúttal az ún. Cake Pop-ot lehetett kóstolni, mely a nyalóka elvén hurkapálcából
és isteni finom csokis golyóból állt. Kreatív és nagyszerű! :)

A vásáron kívül volt még dúdolda, kézműves foglalkozás a kicsiknek, és tombola is, amin az általunk felajánlott termékek kerültek kisorsolásra. Magrittal, akivel már a második Aszpikunkat töltöttük egy asztalnál, tombolagyártásba kezdtünk, és mindenkinek adtunk egyet, aki vásárolt tőlünk. A névvel ellátott cetlit egy dobozba kellett dobni, és délután hat órakor abból kerültek elő a nyertesek nevei. Nagyon sajnáltam, hogy sokan nem maradtak végig és nem tudták személyesen átvenni az ajándékot. Kíváncsi lettem volna, hogy az enyémet ki kapta, és mennyire örült neki. Így a nyertesek e-mailben és telefonon lettek értesítve. Egyébként nagyon jó ajándékokat ajánlott fel minden kézműves. Volt ott szappan, fülbevaló, nyaklánc, gyógytea és a végén fődíjként egy kicsike fa is kisorsolásra került. Én ismét nagyon jól éreztem magam és szerencsére már nem kell sokat várni a következő Aszpikig. Ott találkozunk! ;)





2012. szeptember 20., csütörtök

Done!

Vééééégre elkészült az összes ékszer, amit a vásárra szeretnék vinni. Ma próbáltam nagyon aktív lenni, és befejezni azokat a fülbevalókat, amik tegnap még csak tervben voltak. Gyertek-gyertek szombaton Aszpikolni, mert MINDEN fülbevaló 600.- forintos akciós áron lesz majd elvihető és lesz zsákbamacska is! :)

Muffinhad








2012. szeptember 19., szerda

Már csak 3 nap...

...maradt az Aszpikig, amit már nagyon várok. Remélem az időjárás is meggondolja magát, és a jelenlegi esős-szeles időt felváltja a napsütés a hétvégén. A bejegyzést egy igen klassz hírrel kezdeném. Méghozzá azzal, hogy ma megláttam a Yokka oldalán azt az esküvői tortát, amire az én gyurmabékámat helyezték díszítésül. A süti nagyon dekoratív, minimalista stílusú és biztosan isteni finom. :) Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy hozzájárulhattam egy ilyen torta elkészítéséhez. Remélem sikert aratott a jegyespárnál is.


Sajnos a jogsi és munka miatt az utóbbi 3 napban szinte alig volt időm ékszereket készíteni. Csak néhányra futotta az erőmből, amiket most meg is mutatok.

Fánkok




Kekszek





Holnap lesz még időm gyurmázni. Bele kell húznom, mert még sok terv van a fejemben, ami megvalósításra vár és vásárig csak három nap maradt! :)




2012. szeptember 17., hétfő

Tervezz Meskatáskát!

Pár napja kaptam a Meskától egy pályázati felhívást, mely az oldalon bolttal rendelkező alkotók számára szól. Idén is szeretnék megszervezni a MesKarácsonyt, hogy segíthessenek a rászoruló családoknak. A pénzbeli adományokat olyan táskák eladásával szeretnék megszerezni, melyeken valamelyik alkotó terve szerepel. A nyertes grafikát egy bio vászontáskára fogják szitanyomással ráhelyezni, ezért arra kérik a pályázókat, hogy lehetőleg egyszerű mintát alkossanak, és 5 színnél ne használjanak fel többet. A táskának tükröznie kell a Meska hangulatvilágát, s mindazt, amit képvisel. A logó feltüntetése nem kötelező. Sajnos nem vagyok grafikus, de úgy gondoltam egy próbát megér, és a következő mintát készítettem a táska arányainak megfelelően (38 cm x 42 cm-es lesz):


Három nyertes táskatervet választanak majd ki, ezek alapján fognak majd elkészülni a kész termékek, melyek eladásával gyűjthetik az adományokat a rászorulóknak. Ha Te is kedvet kaptál a tervezéshez, akkor szeptember 24-ig elküldheted a grafikát ide: meskataska@meska.hu.



2012. szeptember 13., csütörtök

Készülődés a vásárra

Nagy erőkkel elkezdtem készülni a jövő heti Aszpikra. A megrendelések sajnos emiatt csúsznak egy pár napot, viszont most először van időm rendesen felkészülni a piacra. Ez alkalommal szeretnék olyan ékszereket kivinni, amiket bár rég készítettem, annak idején ezekkel indult az oldal. s ezek jellemezték leginkább a "Lív Ékszert". :) Sok sütit, fagyit, cupcake-et, tehát mindenféle édes színes dolgot viszek majd magammal. Akik már az őszre készülnek azok abból az őszi kollekcióból választhatnak, amit az előző posztban már láthattatok. Tortát tényleg nagyon rég csináltam, így megjött a kedvem hozzá. Tegnap előtt ezek készültek:



Tegnap pedig a fagyik:


Ma két olyan ékszert készítettem, amiket évekkel ezelőtt már megcsináltam, de kíváncsi voltam, fejlődtem-e annyit, hogy most szebbre sikerüljenek. Ez volt a cupcake gyűrű, a pöttyös bögre és a croissant.





Az alábbi ékszereket a saját ízlésem szerint alakítottam. Így született meg a cupcake és epres torta nyaklánc extra hosszú láncon, valamit a kis fityegőkkel teli karkötő.





Az előző vásárból is maradtak ékszerek, így nem indítok nulláról, de jövő héten mindenképp szeretném bővíteni a készletet. Holnap elutazom, így előre kellemes hétvégét kívánok Nektek! Búcsúzóul pedig az eddig elkészült ékszerek. Lassan csak betelik az a tábla! :)





Őszre hangolódva

Hát megérkezett....itt van megint az ősz. Mára 15 fokot zuhant a hőmérséklet. Ez megmagyarázza a tegnapi egész napos migrénemet. Nincs is annál szebb, amikor vacogva kelsz ki reggel az ágyból, hogy becsukd az ablakot, amit este nyitva felejtettél. Persze addigra már ez egész íróasztalod csurom víz, hisz kinn szakad az eső. Ősz, hát hiányoztál....lehet lassan rád hangolódni.Volt pár ötletem, amiket néhány hete meg is valósítottam, de úgy érzem, még hiányos a repertoár. Ezek készültek eddig:

 Bolondgomba füli

Sünik

 Bagoly réz keretben

 Rókakoma nyaklánc

 Bagoly lánc

 Mókus makkal nyaklánc

Alvó őzike lánc

Falevél makkal lánc

Ezen kívül szeretnék még sok-sok őszi ékszert készíteni, egyenlőre ennyire volt időm, mert jelenleg a vásárra készülök. Oda főleg színes-cukros fülbevalókat viszek magammal, még kapaszkodok a nyárba. Az Aszpikon lesz majd torta, nyalóka, muffin, fagyi és a többit. Végül is attól, hogy jön az ősz, még nem kell megszabadulni a színektől. :) Lesznek a későbbiekben újabb őszi ékszerek, addigra talán nekem is sikerül megbarátkozom ezzel az évszakkal. :)


2012. szeptember 12., szerda

Gyertek Ti is Aszpikolni!

Mióta gyurmázással foglalkozom, nem vettem részt túl sok vásáron, de van egy, amire rendszeresen ellátogatok. Ez pedig a pécsi Aszpik. A Csinos Presszó minden hónapban egyszer kézműveseknek és termelőknek ad lehetőséget, hogy kiállítsák portékáikat. Eszméletlen jó hangulatú a hely, mindenféle retró bútorral van berendezve. A kerthelység (ahol a vásár is lenni szokott) pedig maga a nyugalom szigete. Hűsítő limonáét szürcsölgetve minden érdeklődő szép kényelmesen körbe tudja járni az egész placcot és szemügyre tudja venni a kiállított darabokat. Igazán családias a hangulat, tényleg nagyon szeretek oda járni.

"Ez itt a kert" - a presszó kerthelyisége
forrás: ilovepecs.hu

Eddig egyetlen egy Aszpikot hagytam ki. Azok közül, amiken részt vettem eddig, a Fishing on Orfű fesztiválra kitelepült volt a kedvencem. Igaz, a körülbelül 40 fokos melegben majdnem hőgutát kaptam és úgy leégtem, mint egy grillcsirke, de sok-sok ember megfordult az asztalomnál, és vásároltak is szép számmal. Az első Aszpikra a barátom és nővére is elkísért, így volt társaságom egész napra. :)




Itt megnézhetitek a videót, amit a párom készített (a videón mégiscsak jobban átjön a hangulat, mint képekben. :) )

A szeptember 22-i Aszpikon is részt fogok venni. Ez már a hatodik lesz, remélem kinövi magát a vásár, és még sokszor lehetőséget nyújt az alkotóknak. Hogy egy kis hírnevet kapjanak, a Csinos most egy nyereményjátékot indított Facebookon. Nem kell mást tenni, mint az Aszpik oldaláról  megosztani a vásár plakátját, és egy kommentet hagyni a kép alatt.
És hogy mit lehet nyerni? Minden alkotó felajánlott egy saját készítésű terméket, ezek kerülnek majd kisorsolásra szeptember 19-én. Egy részüket személyesen lehet majd átvenni az Aszpikon. Én ezt a habos muffin fülit dobtam be a közösbe:

Nagyon sok alkotó küldött termékeket, így lehet nyerni gyöngy-, drót- valamint üveglencsés ékszereket, és egyéb kézműves termékeket is. Részletek később az Aszpik Facebook oldalán...Mindenkinek sok sikert a nyereményjátékhoz! Ha egy nyugodt délutánt szeretnétek eltölteni kellemes környezetben, akkor gyertek Ti is Aszpikolni! :)



Free Blog Template by June Lily