2012. március 5., hétfő

Csodálatos Alice
Nagy Tim Burton rajongó lévén én is azok közé tartozom, akik elsőként vásárolták meg jegyüket a rendező minden idők egyik legnagyobb történetét feldolgozó filmjének vetítésére, az Alice in Wonderland-re. Az adaptáció ugyan valamilyen szinten burton-hű volt, mégsem nyűgözött le. Látványos volt és a karakterek eltúlzásával is próbálták megteremteni a csodálatos világ hangulatát, nekem azonban erőltetett volt az egész. De nem is ez a lényeg. A moziból kifelé tartva, miközben mardostam magam, hogy, hogy lehettem képes kiadni majd’ kétezer forintot a jegyért, amihez természetesen hozzájött a papírízű nyolcszáz forintos kukorica is, belém hasított a gondolat: Mi lenne, ha készítenék néhány Alice ékszert. A „csúcsmozis adaptáció” - mint már említettem - nem tartozik a kedvenceim közé, de felidézte régi kellemes, gyermekkori emlékeim eme képzeletbeli világról, melyben el tudtam ringatni magam. Úgy voltam vele, ha bennem pozitív érzéseket kelt az alice-kollekció gondolata, hátha más is így lesz vele. Íme, néhány korábbi munkám:

Eat Me/ Drink Me nyaklánc. Hosszú réz színű lánc alapra helyeztem egy varázsitalt tartalmazó üvegcsét, egy kártyalapot, és kézzel készített sütis medálom. Ez volt az első darab. Nagy sikert aratott, nem is volt fenn sokáig Meskán. :)


Ezt követte az EAT nyaklánc, melyen egy keksz és egy teáskanna kapott helyet. Egy szatén szalaggal és gyönggyel dobtam fel.
Sikerült szereznem sötétben világító gyurmát, mely egy Mad Hatter nyaklánc elkészítésére ösztönzött. 


Ezeket az EAT ME sütiket pár perccel ezelőtt vettem ki a sütőből. Íme, az Alice kollekció legújabb darabjai. Két színben készítettem el őket, az egyik tökéletesen passzol a fent látható EAT medálos nyaklánchoz. Alice világa a mai napig inspiráló számomra és úgy érzem, biztos merítek belőle ihletet a jövőben is. :)
Comments:

Megjegyzés küldése

Free Blog Template by June Lily