2012. július 31., kedd

Pin-up girl smink

És most jöjjön egy olyan bejegyzés, ami egyáltalán nem köthető az ékszerkészítéshez, de remélem másokat is érdekel. :) Nagyon szeretem a '50-es évek sminkjét.. Az úgynevezett pin-up girls make-up jelenleg is felkapott. Úgy vettem észre, hogy egyre több stylist vagy lelkes fiatal merít e letűnt kor divatjából. Én is szeretek így sminkelni, akár hétköznapokon is, persze ilyenkor mellőzöm a vörös rúzst. :) Ha Te is szeretnéd otthon kipróbálni, akkor neked szól ez a bejegyzés... :)

Amire szükséged lesz a smink elkészítéséhez (ebben a sorrendben):
Alapozó, korrektor, púder,  világos szemhéjpúder, szemhéjtus, fehér szemceruza, szempillaspirál, műszempilla, piros szájkontúr ceruza, vörös rúzs és pirosító.

Első lépésként válaszd ki a számodra megfelelő alapozót. Egy nagy ecset segítségével kezdd el felvinni. Kerülhet a szádra is egy kevés, ettől csak tartósabb lesz a rúzsod. Egyenletesen oszlasd el az egész arcodon, a felesleget pedig egy vatta segítségével töröld le. A kisebb bőrhibákat a korrektor segítségével fedd el. A "porcelánbőr" hatás eléréshez alaposan púderezd be az arcod, még a szemhéjakat is.

Ezután válassz egy vanília színű szemhéjpúder, és tégy belőle a szemhéj középső részére, illetve a szemöldök vonal alá. Ezzel a lépéssel optikailag nagyítjuk szemünket és egyúttal tekintetünk élénkebbé válik. A belső szemzugba tehetünk egy kis fehér festéket is. Akiknek közel ülő szemük van, ezzel a trükkel úgy tűnhet, szemük távolabb van egymástól.


A szemgödörbe sötétebb barna festéket válasszunk, ezzel nagyítjuk szemünket. Az ecsettel kifelé haladva satírozzuk el.Ezután jöhet a szemhéjtus. Ez többféle kiszerelésben beszerezhető. Aki annyira nem biztos magában, annak a kemény végű, filctollszerűt ajánlom. Aki ügyesebb, az az ecsetes végűvel is gyönyörűen dolgozhat. A lényeg, hogy a szempillák tövébe húzz egy vonalat, melyet a szemed közepénél megvastagítasz. A vége egy kis kunkorban végződjön, mely semmiképp se kerüljön lejjebb szemhéjad vonalánál, mert ettől szomorúbb lesz a tekinteted. A cél pedig a nyitott tág pillantás. :)Fehér szemceruzával alul, belül húzd ki a szemed, majd egy szempillaspirállal fest ki a szempillákat. Felül-alul egyaránt. Ha fokozni szeretnéd a hatást, tégy fel műszempillát. A tincses műszempillával természetesebb hatást érhetsz el, míg a soros pillákkal igazi vadmacska-tekinteted lesz. :) Már majdnem kész vagyunk, de mivel ez egy "szájhangsúlyos" smink, a lényeg most jön. Egy piros ceruza segítségével kontúrozd ajkaid. A telt ajkak hatásához a száj külső íveit kicsit húzd vastagabbra. Ha megvagy a kontúrozással, felviheted a piros rúzst akár egy ecset, vagy az ujjaid segítségével.Utolsó lépésként használj pirosítót. Ha nyújtani szeretnéd az arcod, inkább bronzosabb színűt használj az arccsont alatti részen. Felfelé húzó mozdulatokkal, oszlasd el az arcon kifelé haladva. Ha kislányos hatás elérése a cél, akkor pink vagy babarózsaszín színeket használj. Ezt úgy vidd fel, hogy mosolyogsz, és az almácskáidra viszed fel a sminket.Néhány pin-up stílusú smink:

Ha elkészítetted a sminket és tetszik az eredmény, oszd meg velem! :) Küldj képet a livekszer@gmail.com-ra, és közzéteszem a blogon!

Comments:

Megjegyzés küldése

Free Blog Template by June Lily